DE KOGEL IS DOOR DE KERK: PARTNERVERLOF VERLENGD VAN TWEE NAAR VIJF DAGEN

Het partnerverlof na een geboorte gaat volgend jaar van twee naar vijf dagen. Vrijwel de hele Tweede Kamer staat achter het plan. Ook al zijn er genoeg partijen die een nóg langer ouderschapsverlof hadden gezien.

PARTNERVERLOF

De vijf vrije dagen voor de partner van de moeder worden vanaf 2019 volledig betaald. Vanaf 2020 krijgen werknemers in het eerste half jaar na de geboorte recht op nog eens vijf weken verlof tegen zeventig procent van het salaris. Minister Wouter Koolmees is trots over de verlenging van het verlof. “Een grote sprong vooruit.”

Verbetering

En wat voor een sprong! Veel ouders zijn blij met de ontwikkelingen die momenteel gaande zijn rondom het partnerverlof. Een goede tijd om nog eens na te denken over hoe je samen optimaal gaat genieten van deze tijd samen.

1. Schrijf je geboorteverhaal

Gebruik deze tijd om samen met je partner jullie geboorteverhaal op te schrijven. Het schrijven van een geboorteverhaal is een mooi moment om later in detail terug te kunnen lezen. Tevens kan je dit moment gebruiken om emoties en gevoelens te delen met elkaar die jullie nader tot elkaar kunnen brengen.

2. Maak foto’s

Hoe mooi is het om je geboorteverhaal te verrijken met foto’s van jullie kindje op zijn/haar allerkleinst? Elke dag zullen ze groeien en de eerste jaren doen ze dat ook nog razendsnel!

3. Stel vragen

Vooral first-time-families zullen zich snel realiseren dat alles heel erg nieuw is! Het kan heel fijn zijn om je vragen op papier te zetten die gedurende de dag in je opkomen. Mijn advies? Zoek ze niet op google maar stel ze aan mensen wiens mening belangrijk voor jou is. Of dat nou de kraamverzorgster, jouw moeder of jouw beste vriend(in) is.

4. Maak tijd voor jezelf

Met name de eerste dagen zal je het liefste je dag spenderen met het ruiken aan het bolletje van je kleine grut. Toch is het fijn om, nu je toch de zorg en liefde van je partner hebt, (beide!) even tijd voor jezelf te nemen. Al is het maar een kwartiertje lekker douchen. Vergeet jezelf niet en maak optimaal gebruik van jullie tijd samen.

OuderschapVE

Mijn naam is Hannah Schouwenaar. Ik ben oprichtster van OVE en een ukelele-spelende moeder die graag reist en door de natuur wandelt. Ik ben veteraan in het werken met (aanstaande) ouders. Ik help zwangere vrouwen en hun partners bij het voldragen van een zwangerschap en bevalling die zo goed mogelijk past bij hun waarden.

Geef een reactie

Close Menu