Over Ouderschap Voor Elkaar

Alles waarvan je ogen gaan sprankelen moet je doen!

Grote avonturen beginnen klein.

Mijn naam is Hannah Schouwenaar en ik ben de drijvende kracht achter Ouderschap Voor Elkaar. Al vanaf mijn negende levensjaar droom ik over het moederschap. 

Waar de meeste meisjes hun bruiloft plannen, plande ik mijn zwangerschap en bereidde ik de opvoeding van mijn komend grut tot in de puntjes voor. Voor elke leeftijdscategorie lagen de bijpassende leefregels en spelletjes al klaar.

Met deze passie was het duidelijk binnen welk spectrum ik opleidingen wilde gaan volgen: kinderen zouden daarin altijd een grote rol spelen. Mijn eerste baantjes bestonden uit oppaswerk en mijn opleiding en mijn werk was gericht op het opvoeden van kinderen en het contact met ouders.

Tijdens mijn zwangerschap begon het mij steeds meer op te vallen dat mensen erg met je meeleven. De vorm van de vragen mij steeds meer op te vallen of te storen. Veelal werden dezelfde vragen gesteld, vragen als: 

  • Valt de zwangerschap je zwaar?
  • Wacht maar! Weet je dat baby’s …?
  • Ben je niet blij dat het bijna over is?

Ook kreeg ik, te pas en te onpas, vele verhalen te horen over zwangerschapskwalen, ziekenhuizen, totaalrupturen en, tot slot, het ergste zwangerschapsverhaal dat mensen kenden.

Deze vragen en verhalen sloten helemaal niet aan bij de ideeën en gevoelens die ik had over zwangerschap en bevalling en ik vroeg me af hoe het komt dat we zo negatief zijn gaan denken over iets dat zo natuurlijk is.

Tijdens mijn zwangerschap voelde ik mij een godin. Ik voelde mij vol van kracht, liefde, blijdschap en verlangen naar mijn dochter. Natuurlijk zaten er ook dagen tussen waarop ik om 8 uur in bed eindigde of waarop ik dat ontbijtje nét niet binnen kon houden. Die nam ik dan op de koop toe. 

Ik heb mijn bevalling als zó bijzonder en fijn ervaren, dat ik er mijn doel van heb gemaakt om andere vrouwen zoveel mogelijk de kans te geven om dit zelf ook te kunnen beleven en zo hun kinderen een zo fijn mogelijke start in het leven te geven. 

Mijn missie is dan ook om elke moeder haar innerlijk kompas te laten ontdekken zodat ze de liefde kan zijn voor haar kind, waarnaar ze zelf altijd heeft verlangd.

Zwanger zijn en bevallen hoef je niet te leren, dat kan je lichaam van nature.

 Wel kan je leren wat je lichaam doet om dit proces moeiteloos te laten verlopen.

Close Menu