Over Ouderschap Voor Elkaar

Alles waarvan je ogen gaan sprankelen moet je doen!

Grote avonturen beginnen klein.

Mijn naam is Hannah Schouwenaar en ik ben de oprichtster achter Ouderschap Voor Elkaar. Al vanaf mijn negende levensjaar fantaseerde ik over het moederschap. 

Waar de meeste meisjes hun bruiloft plannen, plande ik mijn zwangerschap en bereidde ik de opvoeding van mijn komend grut tot in de puntjes voor. Voor elke leeftijdscategorie lagen de bijpassende leefregels en spelletjes al klaar.

Met deze passie was het duidelijk binnen welk spectrum ik opleidingen wilde gaan volgen: kinderen zouden daarin altijd een grote rol spelen. Mijn eerste baantjes bestonden uit oppaswerk en mijn opleiding en mijn werk was gericht op het opvoeden van kinderen en het contact met ouders.

Tijdens mijn zwangerschap begon het mij steeds meer op te vallen dat mensen erg met je meeleven. De vorm van de vragen mij steeds meer op te vallen of te storen. Veelal werden dezelfde vragen gesteld, vragen als: 

  • Valt de zwangerschap je zwaar?
  • Wacht maar! Weet je dat baby’s …?
  • Ben je niet blij dat het bijna over is? 

Ook kreeg ik, te pas en te onpas, vele verhalen te horen over zwangerschapskwalen, ziekenhuizen, totaalrupturen en, tot slot, het ergste zwangerschapsverhaal dat mensen kenden.

Deze vragen en verhalen sloten helemaal niet aan bij de ideeën en gevoelens die ik had over zwangerschap en bevalling en ik vroeg me af hoe het komt dat we zo negatief zijn gaan denken over iets dat zo natuurlijk is.

Tijdens mijn zwangerschap voelde ik mij een godin. Ik voelde mij vol van kracht, liefde, blijdschap en verlangen naar mijn dochter. Natuurlijk zaten er ook dagen tussen waarop ik om 8 uur in bed eindigde of waarop ik dat ontbijtje nét niet binnen kon houden. Die nam ik dan op de koop toe. 

Ik heb mijn zwangerschap en bevalling als zó bijzonder en fijn ervaren, dat ik er mijn doel van heb gemaakt om andere vrouwen een zo’n ontspannen mogelijke zwangerschap en bevalling tegemoet te laten gaan. 

Mijn missie is om kinderen de beste start te geven op deze wereld. OVE doet dit door mama’s zo ontspannend en zelfverzekerd mogelijk de zwangerschap en bevalling te laten doorlopen. 

Zwanger zijn en bevallen hoef je niet te leren, dat kan je lichaam van nature.

 Wel kan je leren wat je lichaam doet om dit proces moeiteloos te laten verlopen.

Close Menu